2018. máj 25.

Tükörtojásom mondd meg nékem, ki kreatívabb-e vidéken?

írta: Marylou2121
Tükörtojásom mondd meg nékem, ki kreatívabb-e vidéken?

Nézzünk egy igazi vasárnapi reggelit, amikor talán van egy kis idő kreatívkodni.28158027_391896111279944_7404401482319003648_n_1.jpg

Imádok az étellel játszani, ha létezik a túl világ és a valós között átjárás nagyanyám fakanalas alakját tudom ilyenkor magam mögött elképzelni.

Díszítéssel feldobni egy egyszerű szendvicset is lehet és kell is, ez olyan mint a sminkelésnél a szempillaspirál ha nem teszed fel is jó, de ha felteszed akkor váááóóóó.

Na most hoztam egy tükörtojást amit szeress mert a diétába szintén beilleszthető, a tojás dobozán lévő jelzésekről már írtam a zsidó tojásos receptemben, a tojásról még fogok írni a recept végén. Hiszen a hasznos infók nem maradhatnak el! 

img_2525.JPG

A toast kenyér amit használtam teljes kiörlésű, nagyobb fajta (átmérője 15 cm)

Tehát első lépésként egy kisebb átmérőjű pohárral (6,5 cm) pogácsa szaggatós módszerrel a toast kenyér belsejét kioperálom. Óvatosan mert a túl puha kenyérnél könnyen széteshet.

 A serpenyőt kikentem oliva olajjal, így kevesebb olaj kerül a serpenyőbe.

Ezt egy egyszerű szilikon ecsettel szoktam, erre fogtam be másra nem is használom.

Így jut mindenhovaha attól félsz sok olaj megy a serpenyőbe egy kis kanálba öntsd először és onnan a serpenyőbe.

szilikon-zold-ecset-konyha-stock-foto_csp21606942.jpg

 

A serpenyő legyen meleg mikor beletesszük a lyukas toast-okat max kettőt egymás mellé, de először lehet jobb 1-gyel próbálkozni!

A következőkben kell igazán figyelni mert lassan kell melegedni a serpenyőnek, MINDENKÉPP FEDŐVEL takarjuk le, így lesz tökéletes.

Legjobb ha meg sem kell fordítanunk, bár a képet amit beszúrok a készről, megfordítottam azért nem is lett tökéletesen szép

28158027_391896111279944_7404401482319003648_n_1.jpg

Hát kérem ez a kapkodás eredménye :-)

Azért remélem kaptatok egy kis ihletet hozzá.

Vagy akár a teljesen tapasztalatlanoknak tudok segíteni! 

 

Ahogy ígértem írok pár hasznos infót a tojásról! 

tojas_3.jpg

Diétában legjobb barátod a tojás! 

Az egyik legértékésebb táplálékunk, a benne található protein biológiai értéke kedvezőbb mint a húsé vagy a halé.

És amin biztos ki fogsz akadni de a tojás sárgájában több a protein mint a fehérjében, viszont ebben magas a zsír tartalom, ami a fehérjében szinte nincs is.

Emiatt szedik ki valószínű gyúrós barátaink a sárgáját. 

Egy 70 g súlyú tojás 9g proteint és 8g zsírt tartalmaz. Így már érthető.

Szalmonella elleni védekezés: Csak hosszabb ideig szakszerűtlen tárolás esetén fordulhat elő.

  • A tojásokat lehetőség szerint frissen használjuk fel
  • Mindig hűtőben tároljuk 6 celsius alatti hőmérsékleten a szalmonella gyakorlatilag képtelen szaporodni
  • Az olyan ételekhez amelyek nyers vagy enyhe hőfokon melegített tojássárgáját tartalmaznak (majonézek, krémek, habart levesek, mártások, fagylalt) kizárólag friss tojást használjunk fel.
  • 70 fokon már elpsztul a szalmonella 
  • Aminek lejárt eltarthatósága, vagy megsérült dobjuk ki,  vagy csak teljesen átforrósítva használjuk!

 

Frisseségi próba egy másik receptnél

 

Szólj hozzá

diéta kezdő szakács Romantikus vasárnapi reggeli tojás diétában a legjobb barátod reggeli tipp protein bomba finom és karcsú maradsz tőle hasznos info kezdő szakácsoknak